Kategori: Blog

Programi i Edukimit në fazën e përgatitjeve për Projektin ‘Farm to Fork’

Programi i Edukimit dhe Ndërgjegjësimit është duke përgatitur tokën ku organizata do të aplikojë teknika kompostimi si dhe konceptet e  strategjisë Farm to Fork. Ky projekt synon të edukojë të rinjtë dhe nxënësit e shkollave të cilët do të vizitojnë tokën laborator dy herë secili grup për t’u njohur me konceptet përkatës. Plani është që, […]

A mundemi të parandalojmë një krizë tjetër ushqimore?

A mundemi të parandalojmë një krizë tjetër ushqimore? Një session pyetje-përgjigje me Dr. Máximo Torero, Asistent Drejtor i Përgjithshëm, FAO. Një artikull i publikuar nga GFN më 07 Korrik 2022. Sipas Kombeve të Bashkuara, po lëvizim në një krizë të kostos së jetesës të paparë në së paku një brez. Një komponent i madh i […]

A JOB WELL DONE

We are happy to share with you the findings of the project ‘Shkodra Youth Against Food Waste’ which was done in cooperation with the Well-Point Association, a green NGO operating in the region of Shkoder. This project once more proved that youth are available and ready to participate in green activities that are good for […]

Iniciativa “Ndalo Një Moment Për Ukrainën”

Në partneritet me CONAD Albania dhe Ambasadën Ukrainase në Republikën e Shqipërisë, Feeding Albania është duke zbatuar aksionin “Ndalo një moment për Ukrainën.” Në datat 9-23 Prill, jemi të gjithë të ftuar të dhurojmë ushqim në një prej pikave CONAD në Tiranë. Lutemi, kur bëni pazarin tuaj, blini dhe disa artikuj për familjet e prekura […]

Projekti ‘Të Rinjtë Shkodranë Kundër Humbjeve Ushqimore’

Feeding Albania, në bashkëpunim me organizatën Well-Point Shkodër, është duke zbatuar projektin “Të Rinjtë Shkodranë Kundër Humbjeve Ushqimore,” projekt ky i cili zhvillohet në kuadër të Green-AL, një projekt i financuar nga Agjencia Ndërkombëtare Suedeze për Bashkëpunim dhe Zhvillim me fondet e Qeverisë Suedeze, i zbatuar nga Co-PLAN, Instituti për Zhvillimin e Habitatit në bashkëpunim […]