Rregullat e dhurimit të Ushqimit

Nëse dëshironi të dhuroni ushqim tek banka e ushqimit, lutemi konsultoni listën më poshtë.

Normalisht, banka e ushqimit mundet të pranojë vetëm produkte të cilat janë brenda datave ligjore të përdorimit si dhe produkte që janë mbajtur në kushtet e duhura. Së dyti, sigurohuni që dhuroni vetëm produkte që ju do i konsumonit edhe vetë.

 

Disa shembuj të ushqimeve për dhurim përfshijnë:

 • bukë, miell dhe produkte të tjera të drithërave
 • vaj, sheqer, kripë, uthull, salcë
 • erëza e supë e paketuar
 • pure patatesh e paketuar
 • ushqime të ndryshme të konservuara, peshk ose mish
 • nënproduktet e mishit dhe të qumështit (qumësht pluhur gjithashtu)
 • fruta dhe perime te konservuara
 • oriz, fasule, makarona

Të tjera produkte gjithmonë në nevojë përfshijnë:

 • ushqime për nënat shtatzëna dhe/ose foshnjat
 • ushqime për personat me diabet
 • puding, ëmbëlsira, çokollata, biskota
 • marmelatë, reçel, krem çokollatë, mjaltë
 • çaj, kafe, kakao
 • ujë i ambalazhuar dhe lëngje dhe pije me gaz

Mbi higjenën personale:

 • sapunë, shampo
 • pastë dhëmbësh dhe furçë dhëmbësh
 • produkte të higjenës personale dhe bebelino
 • detergjentë
 • të tjerë

 

Disa nga ushqimet që nuk pranohen përfshijnë:

 • peshk ose vezë të freskëta
 • ushqime të paragatuara apo të parapërgatitura
 • kanoçe të hapura
 • shishe, kuti me paketim të hapur apo të dëmtuar
 • produkte dukshëm të pasigurt, me erë, shije apo paraqitje jo normale